Värdshuset

I Strömbergshyttan har det hus som sedan varit värdshus och nu hyser vår restaurang funnits  sedan slutet av 1870-talet.

 

Så hör såg huset ut ”när det begav sig”. Då var det brukskontor och som synes var dörrarna på helt andra ställen än nu. Den del som nu är restaurangens kök fanns inte heller. Och modet – för såväl herrar och damer var ett annat.

Huset är däremot lätt att känna igen!

Nu har vi väckt denna vackra byggnad ur sin törnrosasömn öppnat portarna till en modern restaurang med temat:

God mat
Lokala råvaror
Trevlig miljö

Det har varit hårt arbete och vi har – som alltid med gamla byggnader – saker kvar att göra, men vi är riktigt nöjda så långt.

Elin, Gael och Nico

 

Det vi har gjort med huset är en rejäl överhalning med ommålning ute och inne. Det som syns mest är kanske matsalen med golv och fräsch målning. WC är också helt omgjord så att det ska vara riktigt fräscht.

Mest tid har vi säkert lagt på att få köket att fungera rationellt och att snygga upp ordentligt.

Mycket nya maskiner har installerats och hela möblemanget till matsalen har fräschats upp. Det är massor.

Vi har lunchspecial under veckodagar samt en kvällsmeny som roteras ett antal gånger per år.

Håll dessutom utkik efter specialmenyer för särskilda tillfällen!